C’est le grand dernier épisode de Il était une oie — et quelle finale! Une chèvre un peu tranquille, l’air dans la lune… serait-ce une future maman? Pas un chevreau… DEUX! Bienvenue à ces deux nouveaux membres de la grande famille d’Au Gîte des Oies!
Pendant que Bique et Biquette découvrent leur nouvelle vie au gîte, une autre grande étape se prépare: le dernier abattage de la saison. On vous ouvre les portes de la routine pré-abattage: préparation méticuleuse, placement stratégique des cages pour minimiser le stress des oies, respect et bienveillance avant tout.
Direction l’abattoir à l’Île d’Orléans (eh oui, encore une longue journée pour l’équipe qui part avant le lever du soleil!). C’est le 7e abattage de l’année, et chaque membre de l’équipe connaît son rôle pour faire ça dans le calme, la dignité et selon les valeurs du gîte. Parce que produire de la viande, pour eux, c’est aussi offrir une manière de consommer qui fait du sens.
Un dernier regard sur cette saison riche en émotions… Une page se tourne, mais un nouveau chapitre s’ouvre, encore plus beau.
Meet them with this signature tour








Gourmet getaway in Montérégie
Description
Enjoy a thousand and one flavors of local produce during this Gourmet Getaway in Montérégie! This Signature Tour will take you to two charming farms with unique products through a series of farm visits and a two-course meal that will awaken your taste buds!
On the program:
Goose pizza, at the farm at Gîte des Oies
Immerse yourself in the fascinating world of pasture-raised goose farming, where traditions and innovations intertwine. During your tour, you'll discover the challenges and wonders of this unique production process. Then, enjoy the first part of your meal: one of three delicious goose pizzas made on site.
Dessert crepe and sea buckthorn herbal tea at Les Argousiers Ste-Christine
The day continues in the enchanting world of Paule, the passionate owner of Argousiers Ste-Christine. Learn more about the treasures of the sea buckthorn berry and explore her diverse farm, home to free-range chickens, giant rabbits, flax crops, and much more. To round off this getaway in style, enjoy a sea buckthorn herbal tea accompanied by a delicious seasonal fruit crepe.
A unique experience where gastronomy, nature, and conviviality meet. Reserve your spot now and experience an unforgettable day in Montérégie!
Your ticket includes